Trentino voor een ruim assortiment

La Cantina Italiana - TRENTINOOok uit de regio Trentino vindt u in Diest bij wijnhandel La Cantina Italiana heerlijke wijnen. De regio Trentino stemt overeen met de provincie Trento. Dit gebied is de meest noordelijke streek van Italië en grenst aan Veneto, Lombardije en de Oostenrijkse grens. Het klimaat dat hier heerst, is van het type Alpen. In de winter kan het zeer koud zijn en kan er veel sneeuw vallen.

Heerlijk parfum

Nochtans is het mogelijk geweest om in de valleien wijngaarden aan te leggen die uitstekende resultaten opleveren. Vooral de grote thermische verschillen tussen dag en nacht tijdens de periode voor de druivenoogst speelt een rol aan de ontwikkeling van het parfum van deze wijn.

Voortreffelijke kwaliteit

De druiventeelt werd mogelijk dankzij een gepassioneerde arbeid van de wijnbouwers die op een intelligente wijze die voordelen van hun land hebben kunnen gebruiken. Deze streek produceert een zeer gevarieerd gamma aan wijnen waarvan de karakteristieken zeer verschillend zijn, maar allen zijn ze van een goede tot een voortreffelijke kwaliteit. Typische wijnen voor Trentino zijn Nosiola, Teroldego, Lagrein en Marzemino.

Wilt u graag nog wat meer informatie over de regio Trentino en de wijnen die er te vinden zijn? Neem dan vandaag nog contact op met Wijnhandel La Cantina Italiana in Diest en wij helpen u verder.

Back to Top