Emilia Romagna voor wijnen met een typische smaak

La Cantina Italiana - EMILIA-ROMAGNADe regio Emilia-Romagna te Diest is een van de regio’s waar onze wijnhandel La Cantina Italiana wijn haalt. De regio strekt zich uit van Piacenza tot Bologna. Haar noordergrens wordt afgelijnd door de stroom Po, in het zuiden wordt ze begrensd door de Apennijnen.

Emilia-Romagna grenst verder aan de regio's Piëmont, Ligurië, Toscane, Marche, Lombardije, Veneto en aan de zelfstandige republiek van San Marino.

Vlak en vruchtbaar

Het is één van de meest vlakke en vruchtbare regio's van Italië, de wijnstok wordt er sinds de oudste tijden bewerkt. De wijnbouw en de beroemde wijnen die in de Emilia-Romagna worden voortgebracht, hebben een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de plaatselijke economie.

Heel typische smaak

Bepaalde wijnen die er worden geproduceerd, zijn zeer typisch en daardoor ook erg verschillend van de wijnen afkomstig uit de andere delen van Italië. Typische rode wijnen zijn de Gutturnio en de Lambrusco.

Wilt u graag nog wat meer informatie over de regio Emilia Romagna en de wijnen die er te vinden zijn? Neem dan vandaag nog contact op met Wijnhandel La Cantina Italiana in Diest en wij helpen u verder.

Back to Top