Cantina Monfort onder toezicht van oenologen

Cantina Monfort, waarvan u in Diest bij La Cantina Italiana wijn in de rekken vindt, is een bedrijf gesticht in 1945 door Giovanni Simoni, grootvader van Lorenzo Simoni, de hedendaagse gezagvoerder.

De ‘Azienda' is gelegen in het aangename dorp Lavis, ten noorden van Trento. De kelders zijn gevestigd in een van de meest typische hoeken van het historische centrum van Lavis: het paleis Monfort, eens de woonplaats van de hertogen de Melchiori. Hier worden de wijnen gecreëerd, op basis van jarenlange ervaring en onder toezicht van ervaren oenologen.

Optimale ligging

De druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden van de Val Cembra en heuvels rond Lavis en Trento, ook Mezzacorona, Iseria en Volano. Deze wijngaarden kunnen van een optimale ligging en veel zonneschijn genieten. Alle werkfasen - van de druif in de wijngaard tot het bottelen van de wijn - worden zorgvuldig door deskundigen gevolgd.

Verschillende onderscheidingen

Kennis, zorg en liefde voor de wijn, hebben als resultaat dat de ‘Cantine Monfort' met verschillende onderscheidingen beloond werd, zowel op nationaal als internationaal vlak: ‘Marchio della Confraternita' van Trento, ‘Concorso internazionale all' Expo' van Milaan, ‘Concorso Internazionale Vinitaly', ‘Wine Master Estoril' (P) en ‘International Wine Challenge' van Londen, en vele anderen.

Er worden drie categorieën wijnen geproduceerd:

  • Terre del föhn
  • Casata monfort
  • Maso cantanghel

Voordat u wijn koopt van Cantina Monfort, wilt u misschien eerst nog wat meer achtergrond. Geen probleem, daar kunnen wij voor zorgen. Neem gewoon contact op met wijnhandel La Cantina Italiana in Diest en u wordt zo verder geholpen.

Back to Top