Azienda Agricolo Mosnel: wijn met respect voor het milieu

Wilt u graag de wijnen van de wijnbouwers van Azienda Agricolo Mosnel leren kennen en woont u in de buurt van Diest? Kom dan langs bij wijnhandal La Cantina Italiana. De naam ‘Il Mosnel' is een dialect van Keltische herkomst en betekent ‘stenen' of ‘een hoop stenen'.

Villa omringd met wijngaarden

De eeuwenoude villa is omringd met de wijngaarden (40 hectare). De kantine dateert rond 1500 en getuigt van een lange oenologische traditie. Het eigendom was van de familie Cacciamatta. In 1836 erfde de familie Barboglio het landgoed.

Gespecialiseerd in vitivinicultuur

Meer dan 35 jaar lang heeft het ‘Azienda Il Mosnel' zich gespecialiseerd in de vitivinicultuur, onder het wijze en doordachte beleid van Emanuela Barboglio. De gevolgde criteria zijn: een groot respect voor het milieu, een grote densiteit van wijnstokken per hectare en een laag rendement van druiven per stok. Zodoende wordt een druif van hoge kwaliteit geproduceerd, de basis voor ‘spumante' van een uitzonderlijk niveau!

Voordat u wijn van Azienda Agricolo Mosnel koopt, wilt u misschien eerst nog wat meer achtergrond. Geen probleem, daar kunnen wij voor zorgen. Neem gewoon contact op met wijnhandel La Cantina Italiana in Diest en u wordt zo verder geholpen.

Back to Top